Kihez menjek?

9:49

http://www.typicalsuburbanfamily.com/2010/12/10/lifetime-television-marry-me/

Kihez menjek?





Rae (Lucy Liu), igazi művészlélek, most szociális munkásként dolgozik. Az igaz szerelembe vetett hite megrendül, mikor barátja szakít vele. Ám nem sokáig marad egyedül, hirtelen olyan szituációban találja magát, ahol három férfi csapja neki a szelet és mindegyik megkéri a kezét. A választás nem egyszerű, Rae boldogsága a tét.


Előzmény:
Sok hozzáfűzni valót nem tudok kötni, úgy döntöttem keresek valami jó kis romantikus filmet, hogy elűzzem ezt a szomorú és borongós időt, és ezt találtam.


Tartalom:
 Rae egy fiatal nő, aki még hisz a tündérmesékben. Barátja Adam, akivel már két éve együtt jár. A férfi ma estére különleges meglepetést tervez, Rae úgy gondolja, hogy végre megkéri a kezét, de legnagyobb meglepetésére esküvői harangok és eljegyzési gyűrű helyett csak békákról esik szó. Mivel Adam-et felkérik, hogy fényképezzen békákat a világ körül. Szakítanak, és ezért Rae kezdi elveszteni a hitét az igaz szerelemben...
Rae nevelőcsaládja mindenféleképpen össze akarja boronálni valakivel a lányt, (úgy hiszik, hogy a lányuk azt keresi ami igazából nem is létezik, az igaz szerelmet) és a tiszteletesük unakaöcssét is kiakarja házasítani a családja. Így "összehozzák" őket, de az első randi nem sikerül túl fényesre. A második első randijuk eleje fantasztikus, de a lány munkája (szociális munkás) közbeszól.
Egy pártfogoltját le akarják tartoztatni, ezért Luke-kal bemennek, hogy tisztázzák a helyzetet. Közben történik egy hirtelen és sikertelen leánykérés. - Igen jól olvastátok!-
 Majd visszamennek, hogy befejezzék a félbemaradt randit, de Luke legjobb barátja éppen akkor állít be. - Kissé már hihetetlennek tűnik, hogy valami mindig vagy közbejön vagy közbeszól. - Idővel azért kezd komolyodni a kapcsolat Luke és Rae között, már a szeretlek szó is képbe kerül, sőt Luke újra meg újra megkéri a lány kezét, de a lány eddig nem mondott igent (nemet sem). Kapcsolatuk tökéletesnek tűnik, bár akadnak kisebb nagyobb összezörrenések...
Nem sokkal később bekerül a képbe a régi kapcsolata, azaz nevén nevezve Adam, aki szintén megkéri a lány kezét.  A lány két tűz között őrlődik és nem tud választani. Vagy Luke-ot választja a titokzatos életével, a kissé túlságosan is gyors iramával, de lehetséges, hogy ő a tökéletes pasi számára, vagy Adam-et aki egyszer már megbántotta, viszont őt egykor szerette és jobban kiismeri bárkinél. Néha néha bekacsingat egy harmadik fél is Harry személyében, akivel Rae mindig vonzalommal fűtött, de azért kellemetlen szituációba kerül. (pl. Harry is megkéri a lány kezét)
Luke az elején nincs tisztában a helyzettel, hogy nem csak egy, hanem kapásból két versenytársa is akadt, és, hogy Rae talán mégsem megy hozzá feleségül...
Rae egyszerre találkozgat Luke-kal és Adam-mel, és bár Luke az elején nem tud Rae Adammal folytatott találkozásairól egy váratlan látogatás során, mégis tudomás szerez róla.
Luke és  Rae szakítanak, a lány teljes depresszióba esik. Kell egy pár nap míg valamennyire összeszedi magát, a munkahelyéről fizetett szabadságra küldik a helyzetéből adódóan, így elhatározza, hogy spontán utazásra megy. Ekkor állít be hozzá Harry, aki szintén aznap tervez elutazni a városból. Felajánlja a lánynak, hogy tartson vele így kerülnek Londonba, majd Párizsba.
Rae belekóstolhat a nagyvilági nemesek életébe és Harry mindent megad neki, ruhákat, ékszereket, állásajánlatot is kap, a férfi valóra váltja Rae áhított tündérmeséjét, amit persze a lány az elején észre se vesz. Mikor viszont rájön, hogy a tündérmeséje megtörtént és mindez fel se tűnt neki, végre világossá válik számára,  hogy mit szeretne és, hogy igazából kit szeretne maga mellé.
Vajon ki lesz a szerencsés akihez Rae hozzá megy? Maradjon meglepetés! Persze csak addig míg nem látjátok a filmet! :D

Értékelés:
Néha már-már túl nyálas volt, és természetesen nem maradhatott ki egy-két tipikusan gyakran használt mondat, többek közt :

-Meg kell kérdeznem.Hol voltál eddig?
-Rád vártam.

De tetszett.
Amit még jó pontként le tudnék írni, hogy nem a szokványos tündérmese fillinget kelti a történet, a szereplők hibáznak és előbb utóbb elismerik ezeket a hibákat, nem a gonosz ellen harcolnak, hanem saját maguk ellen vagy éppen magukért a céljaikért, álmaikért, jövőjükért.
Emellett humoros, bénázos elemeket tartalmaz ami csak nevetni lehetett.-Erre példát szándékosan nem írok-
Aztán ott vannak a tipikus kulcs elemek amik még tündérmeseszerűbbé teszik a történetet.
pl. béka, kastély...

Érdekes, hogy Rae családja mennyire nem tud/nem hisz az igaz szerelemben.
Ítélkeznek és pálcát törnek a lány felett csak azért, mert romantikusan udvaról neki valaki,

Az unalmas férfi megbízható, a romantikus hűtlen.

Karakterek:
Három különböző teljesen más jellemű férfi és mind egy nőért küzd.


Adam
A békás eset óta pikkeltem rá. Én egyébként is nehezen bocsátok meg bárkinek is aki csalódást okoz, még képernyőn keresztül is, és bár tényleg megvan a maga vonzereje engem nem tudott a bűvkörébe csalogatni.



Luke
Meg kell mondanom, hogy nálam az elejétől fogva, mármint mióta képbe kerül ő volt a befutó.
Vicces, édes, romantikus, dögös és nem lehet nem szeretni.
Ilyen herceget akarok.Vagyis őt akarom! :D



Harry
Bár szívdöglesztő és gazdag, azért a felszín alatt megbújik az a gondolat az emberben, hogy őt nem lehet egyszerűen becserkészni. Tipikusan az a fajta agglegény aki a világot járja és semmi hosszútávú kapcsolatba nem bonyolódik bele. Valahogy mégis megvan a maga varázslatos bája.

Vélemény:
Sokunk álma a szerelemre találás, és ki ne gondolt már arra, hogy egyszer egy tündérmeseszerű találkozás keretein belül történjen meg. Én már gondoltam. Persze nem arra a tipikus, majd a szőke herceg fehér lovon megment. Egy kicsit azért racionálisabb változatot képzeltem el... de azért most mondja azt valaki, hogy soha nem fordult meg a fejében!
Eddig úgy voltam vele, hogy én már láttam minden jó romantikus filmet és nem találok már olyat ami nekem tetszhet, hát ez egy oltári nagy tévedés volt.
Tetszetős történet, vicces helyzetek, romantikus szál mi más kell még.

Tanuság:
Sokat gondolkoztam mit is írjak, milyen tanúságot osszak meg veletek. Erre jutottam:
A hit bármiben amit szeretsz vagy el akarsz érni nem gyengeség, de nem elég hinni, tenni is kell ezekért a dolgokért, dolgozni kell értük vagy éppenséggel rajtuk.
Néha a legnagyobb hiba nem az, hogy álmodozunk és nagyok az elvárásaink, hanem, hogy nem vesszük észre amink van vagy, hogy már megkaptuk amire igazán vágytunk.

Pár gondolat:
Mikor az ember felnő vagy éppen ahogy felnő és már nem gyerek többé már nem hisz a mesékben, elfelejti mindazt ami egyszer gyerekké tette őt.
Hagyni kell néha a fantáziánkat szabadon szárnyalni és elképzelni, talán néha még hinni, az igaz szerelemben, egy jobb életben vagy akár egy szebb világban. Attól függ kinek mi a vágya.

Ajánlom: 
Azoknak akik még mernek álmodni, hisznek az igaz szerelemben és szeretik a romantikus filmeket.

Pontozás: 10/9
Kedvenc karakter: Rae, Luke                                          
Eredeti cím: Marry Me

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

SUBSCRIBE