Jeaniene Frost - Cat és Bones vámpírvadász #1

3:12



Félúton a sírhoz

Senki sem hisz a vámpírokban. Catherine azonban tudja az igazságot. Anyját egy vámpír erőszakolta meg, ezért bosszúból a félvámpír lány évek óta üldözi az élőhalottakat, hátha egyszer a tettes is horogra akad. Egy nap azonban óvatlanul besétál a vámpír fejvadász csapdájába. Bones az egyik vámpírmester, akit gyilkos horda üldöz, így ajánlatot tesz Catnek; együtt talán legyőzhetik a hordát és felkutathatják Cat apját, de ahhoz a lánynak előbb osztoznia kell Bones sorsában; vámpír harcossá kell válnia.
Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász-sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egy csapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.

Előzmény: 
Ez volt az első olyan sorozatom, ami a romantika mellett krimit is tartalmazott, kissé kétkedve vágtam bele, de barátnőm nagyon győzködött róla, hogy olvassam el.
Igazából azért álltam neki, mert egy kicsit idegesített, hogy minden nap azt hallottam, hogy elolvastad már? mikor olvasod el? elkezdted? hol tartasz? stb... Viszont a sorozat második kötetéhez nem kellett győzködni, de ezt majd ott taglalom.
Szóval miután kiolvastam és vagy egy héten keresztül kiveséztük szünetben, de legfőképp az "órákon" - mert persze mikor máskor- megköszöntem neki, hogy ilyen kis idegesítő csitri :D

Röviden:  
Hogyan reagálnál arra, ha 16 évesen édesanyád közölné veled, hogy nem tartozol az emberek közé? Hogy apádtól nem csak a külső esetleg belső tulajdonságaidat örökölted, hanem félig holt mivoltodat is neki köszönheted?
Biztosan nem úgy, mint Cat aki mióta tisztában van a helyzetével, minden adandó alkalmat megragad, hogy a vámpírokat gyilkolássza. Egészen addig sikeresen halad bosszúhadjáratában, míg nem találkozik egy az eddigieknél is sokkal erősebb vámpírral. Cat elhatározza, hogy megöli, de legnagyobb meglepetésére ő esik a vámpír  csapdájába. A vámpír kompromisszumot ajánl, miután rájön miféle "ritkaságra" bukkant a lány személyében. Vajon ez a megállapodás csak egy újabb csapda? Lehetséges, hogy más is áll a háttérben? A lány belegyezik az alkuba, de nem tudja mire vállalkozik!
 Egy sokkal veszélyesebb harcba csöppen, ahol az élete mellett a szíve is veszélybe kerül...

Történetünk:
Cat egy 22 éves félszerzet, azaz félig ember, félig vámpír. Mióta édesanyja felfedte előtte ez a nagy és sötét családi titkot, folyamatosan azt hangoztatja a lánynak, hogy a vámpírok mind gonosz és szívtelen lények. akik csak az emberek lelkét szeretnék ellopni. Így nem is csoda, ha Cat nekiáll az  egyszemélyes kereszteshadjáratának a vámpírok ellen. Egészen addig sikeresen halad küldetésével, míg össze nem akad egy mester vámpírral (aki egyben fejvadász is). A lány mit se tud a vámpír erejéről és hatalmáról, ugyanúgy mint az eddigi áldozatait őt is megpróbálja becserkészni, de sikertelenül, még mielőtt észrevenné ő kerül a vérszívó csapdájába, és nem lát menekvést.
Bones, azaz a vámpír fejvadász azt hiszi a lány egy olyan vámpírnak dolgozik aki után ő már évek óta kutat és elvarrja az elvarratlan szálakat  olyan vámpírok személyében akiket  felkeresni információszerzés jóvoltából. Cat nem mutatja az ijedős lányt, keményen próbál kitartani és kemény visszaszólásokkal válaszol Bones értelmetlennek tűnő kérdéseire, - én nagyon jól szórakoztam rajta - de sajnos kitartása kérészéletű.
Úgy dönt, hogy a vámpír képébe vágja az igazat a félszerzet mivoltjáról, hiszen úgy sincs mit veszítenie,  a vámpír vagy így vagy úgy, de úgyis megöli legalább előtte ledöbbenti egy kicsit.
Bones nem igazán hiszi el neki a meséjét, viszont mikor meglátja, hogy a lány szeme ugyanolyan zölden világít, mint az övé rájön, hogy a lány igazat mondott rájön, hogy hasznosabb lehet számára a lány, mint azt gondolta volna, ezért alkut köt vele.
Elengedi, segít megtalálni az apját és rendesen kiképzi Catet a vámpírok ellen, cserébe nem fordítja ellene amit megtanul és ő jelölheti ki számára a potenciális áldozatokat.
Cat csak azzal a feltétellel hajlandó belegyezni, ha előbb megküzd vele, ha legyőzi a vámpírt akkor megölheti, ha pedig a vámpír győz akkor pedig áll az alku.  - Azt hiszem nem nagyon kell részleteznem ki nyer, mert ugyebár, ha a vámpír meghalna nem lenne sztori. - Bones nyer. Így elkezdődik Cat 5 hetes kiképzése. Négy hét irtó kemény edzés, és egy hét külső igazítás után, a lány készen áll az első bevetésre. Innentől kissé felpörögnek az események, egyre közelebb kerülnek a Bones által már korábban megfigyelt vámpírhoz és nem túl legális üzletágához, de minél közelebb kerülnek annál nagyobb veszély les rájuk. Sokszor mármár a halál torkával kell szembenézniük, hiszen a vámpír akit nyomoznak nem adja könnyen magát, sőt meg akarja ölni Bonesékat, mielőtt esélyük lenne tenni valamit ellene...
A történet folyamán Bones nem egyszer tett utalást a Cathez kötődő vonzalmára, sőt szerelmet is vall neki, és Cat itt még magának se vallaná be, de az ő érzései is kezdenek kialakulni a vámpír iránt. - A könyv mondhatni szexuálisan túlfűtött jeleneteket és félre nem érthető utalásokat tartalmaz :D -

 "Cicuska, döntened kell. Vagy itt maradunk és viselkedem, vagy elmegyünk, és akkor biztos… – A hangja elmélyült, és szavai a számba vesztek. – …akkor biztos, hogy nem fogok viselkedni."

Egyre fontosabbá válnak egymás számára, de a kockázat is egyre nagyobb amit vállalnak, hiszen ez nem játék hanem élet-halál harc, és sok veszéllyel szembe kell nézniük...
Mire Cat is hajlandó elfogadni és megvallani az érzéseit a vámpírnak, addigra olyan bajban találják magukat amiből nem lehetséges épségben kijutni.
Cat nagyszüleit megölik, édesanyját, Justinát elrabolják, csapdába akarják csalni Cat-éket. A lány akár az élete kockáztatásával is képes lenne megpróbálni, megmenteni az édesanyját, de nem szeretné, hogy Bones is részt vállaljon ebből, de a férfi nem tágít így közös erővel tervet eszelnek ki.
A mentőakció mondhatni sikerrel zárul, de sajnos harc közben szét kell válniuk. Bones tovább üldözi az egyik szőkésbe lévő vámpírt, addig Cat jövője változni látszik, kórházba szállítják és egy titkos kormány szervezetbe szeretnék beszervezni. A lány egész életében ilyen lehetőséget szeretet volna, de Bones teljesen felforgatta az életét. A lány el akarja utasítani az ajánlatot, de a szervezet feje, Don elég meggyőző indokokat sorol fel többek között pl. Cat anyja, hogy tudna állandó menekülésben egy vámpír mellett élni, hiszen néha Cat félszerzet származása is teljesen kikészíti...
A lány végül is beleegyezni látszik az alkuba, rögtön el akar utazni, de amint elindulnak vámpír szerelme a megmentésére siet. (A vámpír persze mit se tud erről az alkuról, a lány azt mondja neki, hogy egy különleges börtönbe akarták szállítani.)
Bones egy barátjánál szállnak meg, majd másnapra tervezik a továbbindulást, míg Bonesék elintézik az utazáshoz szükséges dolgokat, Cat előtt nehéz döntés áll...
Vajon képes lesz otthagyni szerelmét, hogy tartsa az alkuját amibe igen jogos érvek hatására egyezett bele? Vagy szerelme a vámpír iránt legyőzi a logikus és racionális énjét?
Vajon a szív vagy az az ész nyer ebben a harcban?...


Karakterek:
Nagyon váratlanul ért, hogy a karakterek tetszettek általában más sémán belül mozogtam, de próbáltam nyitott lenni az új dolgokra, és ez az volt. Ami viszont a lényeg, hogy nem csak tetszett, de az egyik kedvenc sorozatommá avanzsált!

Cat: 
Nem az a fajta ember akivel csak úgy szívózni lehet, legalábbis nem  következmények nélkül.
Általában elég egyedi szemlélete van a dolgokhoz és mindig kimondja amit gondol, még ha sokszor szarkasztikusan is fejezi ki magát.
Igazi vad és vagány csaj!, nem mellesleg egy elég prűd személyiség legalábbis még :) ha Boneson múlik nem sokáig, mellette ki maradna gátlásos?! senki!

Bones:
Egy dögös pasi és egy öreg lélek keresztezése, amolyan Edward-féle
karakternek gondolná az ember, de ő kicsit sem hasonlít a romantikus regényünk csillogós vámpírjára.
Annyi mindent megélt és hiába ismeri meg az ember Cat szemszögéből, úgy érzi sose tudhat eleget róla. Eléggé különleges jellem tele van tűzzel és erővel és bujasággal, mégis képes visszafogott és megfontolt lenni,  persze sosem játszik tisztességesen, ami valamiért még vonzóbbá és szexisebbé teszi őt. 
Egyszerűen nem törvényes, egyenesen bűn ilyen karaktert alkotni. :P


Összességében:
Bár azt, mondtam nincs kedvenc könyvem, ez a sorozat az első részétől kezdve különleges helyet foglalt el a szívemben.
Mindent megtaláltam benne ami szerintem egy jó könyvhöz kell. Egy fantasztikus történetet, egy modern szerelmi szál erotikus részletekkel, humoros karakterek, krimivel spékelt vámpírok vagy vámpírokkal spékelt krimi és jó adag fekete humor.
Ez volt az első olyan sorozatom amire azt mondtam, hogy ezt tuti biztos ki fogom olvasni még vagy 1000x, és bár ezernél még nem tartok arra meg mernék esküdni, hogy 20x már olvastam :)
Amit negatívként tartanék számon az a borító, sokaknak közöttük nekem se tetszett, egyszerűen nem értem miért kellett így elrontani.
Ez alapján viszont megtanulhatja az ember, hogy ne a borítójáról ítélje meg a könyvet.

Tanúság: 
Sajnos mi emberek is hamarabb ítélkezünk, minthogy hajlandóak lennénk megismerni a másikat.
Úgy látszik nincsenek ezzel másképpen a félszerzetek se. ;)
Kedvenc idézetem és a lehető legjobb tanúság:

"Csak akkor légy jó, ha a rosszalkodás nem szórakoztatóbb!"

Ajánlom:
Kiemelem, csak azok olvassák akik bírják a durvább helyzeteket, akik nem vetik meg a véres részleteket, akik szeretik a vámpírokat, vagy akik nem éppen egy így szeretlek úgy szeretlek történetre vágynak, mert bár ez egy romantikus történet mégsem a megszokott eszközökkel dolgozott az írónő!

Borító: 5/2                                   
Pontozás: 10/11 jó tudom ilyen nincs 10*
Kedvenc karakter: Cat és Bones                                                 
Szárnyalás: humoros szóváltások Cat és Bones között, szerelmi vallomás és az erotikus jelenetek
Mélyrepülés: szakítás, engem mindig annyira megvisel, bármelyik könyvről legyen szó
Oldalszám: 416
Eredeti cím: Halfway to the Grave
Kiadó: Ulpius-ház

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

SUBSCRIBE