Az ötödik hullám

4:21






Az 5. hullám


Az 5. hullám című sci-fiben földönkívüli idegenek akarják elfoglalni a Földet. Öt hullámban mérnek csapást az emberiségre. Első lépésként megfosztják az emberiséget az energiától, majd lerombolják a városokat, harmadik lépésben járvány sújtja az embereket, míg negyedik lépésben támadásba lendülnek és gyilkolnak. Az ötödik hullám lesz a legveszélyesebb, mivel beköltöznek az emberi testbe, így nem lehet megkülönböztetni őket. Egy kamaszlány dacolva mindezekkel öccse keresésére indul, s bátorsága és hite sokakat megdöbbent. Egy fiú szegődik mellé, akiről nem tudni, melyik oldalon áll: idegen vagy ember?




Röviden:
A világot megtámadják a lények. Először csak természeti csapásokkal sújtanak le az emberekre, majd elkezdődik a "mészárlás". Egy fiatal lány aki a testvérét keresi, egy kamasz fiú aki segíteni akar a világon és egy rejtélyes srác aki mindig a legjobbkor bukkan fel.Rajtuk múlik minden!
Két kamasz, két faj és egy harc ami a Földért folyik!

Tartalom:
SPOILERT tartalmazhat!
Cassie eddigi életének legnagyobb problémái  tipikus kamaszkori bajok voltak, amik általában az iskola és a barátai körül forogtak. Mint például elengedik-e bulizni? Ha igen melyik buliba menjen? Megjelenik-e a srác akiért odavan és vajon észreveszi-e őt? Esetleg elhívja-e randizni?
De pár nap leforgása alatt teljesen megváltozik nem csak az ő és a családja, hanem mindenki élete. Ez persze nem ok nélkül történik a lények műve akik el akarják foglalni a Földet, és ezért képesek lennének kiirtani egy egész fajt. Vajon, hogyan? 5 lépésben, 5 hullámban...

1. hullám sötétség
Egy elektromos kisülés amit a lények okoztak, elvette az áramot.

2. hullám vízözön
Minden vízközeli helységet víz árasztott el, az összes sziget és tengerparti város eltűnt.


3. hullám járvány
Madarak által betegségeket terjesztettek, melyek egyesekre halálos kimenetelű, többek között így halt meg Cassie anyukája is.

Ezek után Cassie édesapja és öccse egy menekülő táborban húzza meg magát a többi családdal, amíg a "katonaság" oda nem ér és szét nem választja a szülőket a gyerekeiktől, mondván, hogy megmentik őket. Cassie édesapját és a többi felnőttet a katonák ölik meg míg a gyerekeket a légibázisra szállítják, amiről Cassie lemarad, így az öccse nélküle kerül oda.
De a lány elhatározza, hogy megmenti a testvérét az élete árán is, így hát nekiindul a hosszú és veszedelmes útnak...


4. hullám invázió
A lények ember alakban támadásba lendülnek és elkezdik egyesével megölni az embereket.


 Innentől váltott nézőpontban láthatjuk a történetet, hol Cassie és hol a fiú akiért Cassie úgy rajongott, Ben Parish-nak a szemszögéből.
Bent is feltették egy buszra ami a bázisra tartott. Az ottani vezetőség elhatározta, hogy gyerekeket/tiniket vet be a lények ellen, ezért kiképezik őket a harcra és a gyilkolásra. Ben vezető szerepet kap, és a csapatába kerül Cassie kisöccse Sam is. (nem tudja, hogy Cassie öccse)
Közben Cassie az éltéért küzd és meg is sérül miközben, a lények elől menekül, sérülése hatására elájul és egy idegen lakásban ébred, bekötözött sebekkel. Egy pasi, nevén nevezve Evan mentette meg aki különös titkokat rejt bár ezt még főszereplőnk nem is sejti. Evan elhatározza, hogy segíti Cassie kis kiszabadító hadműveletét végrehajtani így együtt indulnak útnak, hogy kiszabadítsák Samet.
Közben Bent (becenevén Zombi) és csapatát terepre küldik, hogy teszteljék mennyire vannak felkészülve a harcra. Ben távol szeretné tartani Sam-et a harctól és a veszélytől ezért nem engedi, hogy velük menjen...


5.hullám harc
Bevetés közben rájönnek, hogy nem a lények ellen harcolnak, hanem az emberek ellen. Vagyis ők maguk az 5. hullám. 

Zombi rájön, hogy Sam-et meg otthagyta miközben az igazi veszély nem kint a terepen, hanem bent a bázison leselkedik. Ezért a többieket elküldi, hogy keressenek biztonságos helyet és visszaindul, hogy megmentse a fiút.
Cassiék is közel járnak, egyre veszélyesebb helyzetbe kerülnek, pont egy ilyen helyzet fedi fel Evan nagy titkát, hogy ő sem ember, hanem egy lény aki alvó ügynökként élt a Földön. Szerelmet vall a lánynak aki erre otthagyja és megfenyegeti, hogy ha követi akkor le fogja lőni.
Ezek után fog találkozni a két nézőpont hiszen Ben visszaér a bázisra, majd beadja a lényeknek, hogy rajta kívül mindenkit megöltek, és csak ő maradt kisebb-nagyobb sérülésekkel, ami elég gyenge álca, szóval elég könnyen lebukik és mivel tudja az igazat, meg akarják ölni. Csakhogy a bázist épp "bombázzák". Ben megszökik és út közben beleszalad Cassiebe, innentől együttes erővel kezdik el keresni Samet. Közben egy pillanatra felbukkan Evan, ő az aki támadja az épületet és fel akarja robbantani az egészet, bizonyítva Cassienek, hogy ő más.A kiűritési eljárást elkezdték és az összes fiatalt repülőre akarják rakni, így sietniük kell, hogy megtalálják Sam-et. Majd Cassie meglátja és kihozza az öccsét, és Bennel együtt kimenekülnek az épületből, ahol újabb veszéllyel néznek szembe, de egy csapattárs támogatásával aki visszajött segíteni sikerül megmenekülniük. Mostmár csak a világ vár megmentésre!...

Vélemény:Nekem nagyon tetszett a történet, pedig általában nem igazán csípem a világvége fillingű sztorikat, amik ufókkal keverednek.
Bizonyos momentumokban viszont emlékeztetett A burok c.-ű filmre (ami szintén nagyon jó), de mégis más volt és ez megfogott.
Ami viszont egy kicsit rontott a hatáson és egyszerűen nem értettem, hogy nem jött rá a Cassie, hogy Evan egy ufó, még én is tudtam :D olyan alapvető és kiszámítható volt. Persze-persze akkor nincs film. Oké. A másik, hogy mostanában vagy én vagyok eltévedve vagy a filmek és könyvek, mert mindig a másik fiúnak szurkolok, nem tudom miért, de így van. (Szóval Hajrá Ben! még semmi sincs veszve :D)
Lehetséges, hogy a nem kicsit látható kor különbség volt nálam a problem, hiszen Evan már kész férfi, Cassie meg jó ha 16-nak kinéz. Csak a szemléltetés kedvéért :P

Amit viszont még hiányoltam, hogy a lényekről nem igazán derül ki semmi.
Hogyan költöznek bele az emberi testbe? Mi lesz az emberrel magával, aki megszálltak? Hogyan néznek ki teljes valójukban? Úgy ahogy azon a furcsa szemüvegen keresztül láthattuk, hiszen az elve egy megtévesztés volt vagy mégsem?

Értékelés:3 csillag
Kedvenc karakter:Jó kérdés, mondhatnám Bent, mert mégiscsak Ben :) viszont Evan pedig dögös, attól függetlenül ,hogy ufó.                                         
Szárnyalás:Nem is igazán tudom, az egész egy katasztrófafilmre emlékeztetett, és úgy igazán kedvenc részem nincs.
Mélyrepülés:Ehhez viszont határozottan kötni tudok egy részt pl. mikor Evan felbukkan a legvégén, és lesmárolja Cassiet Ben előtt...eddig rohantak, hogy megmentsék a testvérét, de erre éppen van idejük, hogy megálljanak romantikázni. Teljesen logikátlan :/

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

SUBSCRIBE