Suzanne Selfors - Mentsük meg Júliát!

10:50


Mentsük meg Júliát!

Két ​​Júlia, egyformán kétségbeesve… 
Kaland, szerep, szerelem a Broadwayn és Veronában.
A tizenhét éves Mimi Wallingfordnak olyan élete van, amiről a legtöbb lány csak álmodhat: főszerepet játszik a családja színházában a Broadwayn a Rómeó és Júliában. Ám a színészkedés nem az álma. Mimi azért küzd, hogy inkább orvosi egyetemre járhasson.
A tizennégy éves Capulet Júlia magányosan éldegél – házi őrizetre ítélte a háborúskodás, amely a Montague-k és a Capuletek között dúl, vaskezű anyja pedig férjhez akarja adni. Bármit hajlandó megtenni, hogy elkerülje a házasságot, akár azt hazudja, hogy rémes fekély van a fenekén, akár veszélyesebb kalandra vállalkozik.
A Rómeó és Júlia utolsó előadása előtt Mimi valóban elmenekül: a szívtipró rocksztár Troy Summerrel, serdülő lányok bálványával együtt varázslatos módon Shakespeare Veronájába csöppen. Amikor megismeri az igazi Júliát nem akarja tovább tétlenül nézni, hogy a története tragikus véget érjen.
De mi lesz, ha megváltoztatja a világ leghíresebb szerelmi történetét? Visszajutnak-e valaha Troyjal a New York-i Broadwayre? A hideg rázza Troytól. Megtalálja Veronában az igazit?
Előzmény:
Molyon április első napján volt olyan gomb, hogy a nevedet átváltoztatta egy könyvszereplőéjére. Nos, nekem Mimi Wallingford jutott. Megnéztem, hogy melyik könyvben szerepel. Arra jutottam, hogy ez bizony a sors keze, mert imádom az ilyesmi könyveket, amikben varázslat van. El is kezdtem olvasni.
Röviden:
Mimi Wallingford 17 éves színésznő, aki legszívesebben elmenekülne ebből a világból, de anyja ráerőlteti akaratát, így muszáj maradnia, hogy az a lány legyen, akit anyja akar.
A Rómeó és Júliában készül a női főszereplőt alakítani. Rómeót Troy Summers, egy tinisztár játsza, akit Mimi egy régebbi sérelem miatt ki nem állhat. Az első előadás nem úgy sült el, ahogy kellett volna, ezért anyja még jobban hajtja lányát.
Az utolsó előadás kezdetén a lány összeveszik anyjával, majd feldúltan kirohan a színházból, Troy-jal a nyomában. Azonban nem gondolta volna, hogy a nagynénjétől, Mary nénitől kapott Shakespeare-medál miatt az igazi Veronába jut a fiúval együtt.
Az olasz városban Mimit különféle dolgok vátják. Megismerkedik többek között Rómeóval és Júliával, a Capulet családdal, néhány Montague-val is.
Troy-jal együtt azon küzdenek, hogy kijussanak ebből a világból, de Mimi célja az is, hogy Rómeó és Júlia története happy end-del végződjön, küzben még meg kell küzdeni a Capulet család Mimi iránt érzett haragjával. Vajon hazajutnak Manhattanbe, hogy eljátszhassák a saját történetüket?
Mi gondolok?
Nagyon szeretem az ilyesfajta varázslatos könyveket, ezért kíváncsivá tett ez a könyv. Össze-vissza keresgettem interneten, hogy végre elolvashassam, de nem nyerte el annyira a tetszésem.

Karakterek:
Michelle (Mimi) Adelaide Wallingford – ő egy olyan lány, akinek elege van az életéből és szeretne rajta változtatni, ki akar lépni Adelaide Wallingford dédunokájának szerepéből, csak orvosnak szeretne tanulni. Első szerepére három éves korában került sor, vagyis ugye tizennégy év
e van jelen a színház világában, szóval nagyon is el tudom képzelni, hogy ez milyen unalmas és monoton lehet. Igazság szerint, én egészen megkedveltem a karakterét.




Troy Summers – egy tipikus tinisztár, akiért bomlanak a csajok, ebből pedig egyenesen a nagy egó következik. Pökhendinek, beképzeltnek és arrogánsnak írja le először őt Mimi. A jó kérdés, hogy majd változik-e a véleménye, na meg persze a fiú viselkedése.


Montague Rómeó – óriási szerelmi bánattal küzdő, tizenöt éves srácról beszélünk. Komolyan mondom, kezdett már nagyon elegem lenni belőle, annyit siránkozott.







Capulet Júlia – cserfes, furfangos, igazi tini. Mégis kedves, aranyos és mindemellett egy igazi energiabomba tizenhárom éves lány, akinek a karaktere
szintén az egyik kedvencem lett a történet alatt.




Összességében:

Egy olyan történet, aminél magasra tettem a lécet, mivel azt gondoltam, hogy ez "hűdejó" lesz, viszont nem jött be annyira, mint hittem, hogy tetszeni fog. Egyszer olvasásos.

Borító: 5/4
Pontozás: 5/3
Oldalszám: 292
Eredeti cím: Saving Juliet
Kiadó: Könyvmolyképző

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

SUBSCRIBE