Kelly Oram - Cinder & Ella

3:14

Cinder és Ella

Ella élete minden, csak nem tündérmese. Nyolc hónapja vesztette el édesanyját egy balesetben, ő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Most gyerekkora óta nem látott apjához meg annak új családjához kell költöznie. Mesés… 
Egyvalaki tartja benne a lelket: Cinder, akivel évek óta barátok a neten, de sosem találkoztak. Ella annyit tud, hogy a srác vicces, szexi, okos, és ugyanakkora könyvmoly, mint ő. (Á, egyáltalán nem az esete…) Fogalma sincs, hogy Cinder az egyik legmenőbb hollywoodi színész, aki a kedvenc fantasyregényükből készült filmben játssza a herceget. Vajon képest a valóságban is tündérmesévé változtatni Ella életét?




Felfedezés: Sokszor mondják, hogy nem szabad a borítóról ítélni a könyvet általánosságban véve ezt csak képletesen értjük, nahh én ezt nem csak képletesen szegtem meg . A cím és a borító már magában érdekesnek tűnt és tudtam, hogy ez a könyvet el fogom olvasni, pedig még a fülszöveget sem láttam.A fülszöveg elolvasása után viszont azon nyomban belekezdtem, -gondolom ismeritek az a tipikus helyzetet, hogy áhh csak egy kicsit beleolvasok hogy megtudjam milyen az adott könyv a kicsit ez esetben számomra az egész könyv volt.

Bővebben:
A történetünk főszereplője Ella (Ellemara) aki egy vérbeli könyvblogger, átlagos élete van és átlagos barátai, egyetlen különös pont az életében Cinder, a legjobb barátja akivel még sosem találkozott.
Sajnos történetünk nem sokáig marad ennyire egyszerű, Ellemara az édesanyjával  autó balesetet szenved, Ella harmadfokú égéseket szerez és kómába esik az édesanyja viszont meghalt. Ella 8 hónapig kórházban fekszik, hogy felépüljön, rádöbben az élete sosem lesz már ugyanolyan, édesapjához kerül akinek már új családja van és a beilleszkedés nem olyan egyszerű, mint ahogy az elsőre tűnik, főként ha kapsz hozzá két mostohatesót akik nem szívlelnek túlságosan. Akkor ehhez még vegyük hozzá az új iskola okozta "traumát" és meg is van Ella élete. - Nem egyszerű szegénynek-
A lány nem szeretne az apjánál maradni, úgy érzi kilóg ebből a családból és ezt nem is rejti véka alá.
Pszichológusával egy alternatív módszerben megegyeznek, hogyha Ellának sikerül kiépíteni egy baráti támogató rendszert, akkor elköltözhet jelenlegi családjától. Épp ez okból veszi fel a kapcsolatot ismét Cinderrel akit eddig ugyebár "hanyagolt". Innentől betekintést nyerhetünk Cinder világába aki nem kisebb személy mint a celebvilág egyik üdvöskéje Brian Oliver (nem mellesleg a Cinder Trilógia filmjének főszereplője). Brian élete mindennek mondható csak átlagosnak nem, (persze Ella erről még mit sem sejt) hogy a filmjét sikeresebbé tegyék és javítsanak a rosszfiús imidzsén áleljegyzést kell kötni-e filmbéli kedvesével. Ami kicsit sem javít Brian helyzetén mikor megkapja 8 hónap után a levelet Ellától, ekkor tudjuk meg azt is, hogy Brian azaz Cinder totál bele van zúgva Ellába - ami azért érdekes, mert tényleg sosem találkoztak -. Álmennyaszonyától egyből búcsút venne, de a lány megfenyegeti, hogy tönkreteszi Briant, a karrierjét és Ellát is ha bármi módon árt az ő népszerűségének, márpedig a áleljegyzésük felbontása épp ilyen hatás érne el. Így Brian kénytelen tovább játszani az úgynevezett szerepét, de azért közben Ellával sem őszinte. Cinder és Ella kapcsolatát viharosként tudnám jellemezni vagy nagyon kedvelik egymás vagy éppenséggel szavakbeli bűntettet követnek el egymás ellen.
Kapcsolatuk kibontakoztatása érdekében Brian megjegyzi, hogy most már igazán beszélhetnének telefonon, ami aznap este már meg is történik. Érdekes módon a szitu még érdekesebbé válik, hiszen Ella is szerelmes Cinder-be és Cinder is  Ellába, de a továbblépés mindkettőjük számára nehéznek ígérkezik. Vicces riposztokat és aranyos, de azért kicsit nyálas üzeneteket és hívásokat váltanak egymással,- Ella számára Cinder a napsugár akitől jobb kedvre tud derülni. - Közben Ella kezd kibékülni új iskolájával "úgy-ahogy" és sikerül barátokat is szerezni-e egyik legnagyobb szövetségese mégis mostohatesvére lesz, míg a másik még mindig az élete megrontására törekszik. Mikor Cinderék között felmerül egy esetleges találkozás lehetősége, Cinder heves elutasítása Ella számára rosszul esik. - kinek ne esne - és bár Cinder próbálja hozzávetőlegesen felfedni az igazságot Ella számára mégsem elég meggyőző az érvelése így heves vitájuk 1-2 hetes haragtartással végződik.
Ez egészen az édesanyja halálának évfordulójáig, - ami egyben a ő születésnapja is persze ez nem is említettem?! hát igen - tart amikor is Cinder megkéri Brian Oliver-t, hogy köszöntse fel Ellát a Twitteren - legalábbis Ella ezt hiszi - ami azért jó, mert ezáltal Cindernek sikerül Ella figyelmét elterelni-e és a szülinapjára koncentrálnia....
Ella a családjával kezd egész jó kapcsolatot ápolni, rájön, hogy talán ő is hibás lehet az eleinte észrevehető feszültségért a családban, szülinapjára 5 db jegyet kap a fantasy-con-ra... - gondolom kezditek sejteni mi fog történni - hát igen a fantasycon-on ki vesz részt Brian Oliver azaz Cinder
Ella most is teljesen önmagát adja és képes Brian szemébe mondani amit más nem, -nem lővöm le a poént - Brian rájön, hogy ki is áll vele szemben és enyhe rávezetéssel eléri, hogy Ella is rájöjjön az igazságra... a dolgok itt kezdenek igazán pörgőssé válni.. egy találkozás és a sajtó felbukkanása nemcsak, hogy felforgatja, de tönkre is teszi Ella életét...- már így is túl sokat árultam el - Előre kell szóljak, hogy habár ez egy boldog történet én mégis kissé csalódott voltam a végkifejlettel kapcsolatban.Nekem valahogy kevés volt a vége, úgy olvastam volna még, mert azért tény mi tény tényleg 2-3 éve ismerték egymást Cinder-ék de a fantasycon-on történtek után ismerik meg egymást személyesen.
                   Cinder                 Ella


Mese habbal:
Én ezt nevezem turmix sztorinak amiben több történet is egyesül,- pl. Hamupipőke mostohatestvérei, Csipkerózsika alvása "kóma", A kis hableány az apai szigor, A szépség és a szörnyeteg ezt csak azért említem, mert a könyvben is felmerült -  lehet hogy nem szándékosan írta ilyenre az írónő, de én csak erre tudok asszociálni. Ez határozottan Young Adult kategóriába sorolható, adott a hősnő, a mesebeli herceg, a mostohák és legalább egy komplikáció amivel a főhősnőnek kell szembe néznie. De lehet, hogy csak én gondolom túl ennyire az egészet. Ettől függetlenül felemelem a képzeletbeli kalapomat az írónő előtt, általánosságban egy könyv értékelésénél figyelembe veszem mennyire eredeti a történet és bár számomra nem különösebben volt az, mégis teljesen le tudott kötni.
Boritó: 5/2
Pontozás: 10/6
Kedvenc karakterem: Ellemara, szerintem egyértelmű mivel  vicces, makacs, okos, könyvfüggő és oltogatja Cinder-t.
Szárnyalás: Mondd, hogy autó!Imádtam, vicces és egyedi módja Ella 'felvilágosításának'
Mélyrepülés: A könyv vége

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

SUBSCRIBE