Karácsonyi köszöntő

5:24

Először is Nagyon Boldog és Békés Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

Kicsit elgondolkodva:

Az emberek mindig is különleges ünnepként tekintettek a Karácsonyra, de kérdem én ez miben más, mint amit alapból minden egyes nap tennünk kéne? Nem ez lenne az normális viselkedés? Szeretni és tisztelni a másikat, még a külömbségek ellenére is?
Számomra a Karácsony csak annyival különlegesebb nap a többinél, hogy karácsonyfát díszítünk, többet főzünk az átlagosnál és néha még egy jó filmet is adnak a tv-ben. ;)
A családom fontos és ha kell mindig mellettem van, azok is akikre számíthatok támogatnak még ha nem is kérem. Kell ennél több?

Mondjuk néhány könyvek tudnék örülni, de ez már csak mellékes. :P
Az ilyen fontos dolgokat általában nem  foghatjuk meg kézzel, mint a  család és a barátok, a szeretet, a szerelem, a boldogság és még sorolhatnám... ezek számomra a legszebb szavak amiket az ember el tud képzelni.
Néhány szó mégis nagyobb jelentőséggel bír egyesek számára, mint másokéra így meglehetősen tényszerű megállapításként mondhatom, hogy néhány könyv is ugyanezen alapelven működhet.Nem igaz? Annyi különböző ember van és annyi különböző könyv létezik, mégis egy könyv képes összehozni az embereket, képes barátságokat köttetni, segít gondolkozni, képes elgondolkodtatni, túlszárnyalni a legmeredekebb gondolataidat és a legszebb álmaidat.

Mondjátok meg van-e szebb dolog egy könyvnél ami egy ember saját világát, lelki állapotát, képzeletét alkotja meg? Ami által megéled a megélhetetlent és megtanulod a megtanulhatatlant számomra a könyvek nem csupán használati tárgyak esetleg díszek a polcon, hanem barátok akik irányt adnak még a legsötétebb és  legfelhősebb éjszakákon is.
Van aki rajtam kívül gondolkodik még ilyen mélyenszántó eszmefuttatásokon? :)

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

SUBSCRIBE