The 100

9:15

Százak 


Fülszöveg:
Az azonos című, Kass Morgan regény feldolgozása, egyfajta posztapokaliptikus "Legyek Ura", amelynek története 97 évvel egy nukleáris háború után játszódik, amely elpusztította a civilizációt. Az utolsó túlélők egy űrhajóról 100 tinédzsert küldenek a felismerhetetlenségig megváltozott Föld felszínére, hogy kiderüljön, benépesíthető-e már a bolygó. Azonban mind a százan sötét titkokat hordoznak magukkal, és hamar rájönnek, hogy múltjukat nem hagyhatják maguk mögött, az űrben.   



Veszély. Harc. Árulás. Halál.
Mire lennénk képesek, hogy átvészeljük a nehezebb időket?
Harc a Földért, az életért és a szabadságért!
Egy potenciális jövőkép, ahol a túlélés a kulcsa mindennek.

Tapasztalat:
Az első pillanatól, azaz az első résztől fogva magába szippantott ez az érdekes, valóságszerűnek mondható mégis kegyetlen történet, ami oly módon határozza meg a lehetséges jövőt amelyet eddig el se mertünk képzelni.
A sok kegyetlenség, gyűlőlet, halál és szenvedés mellett mégis megtanítja, hogy bármilyen keserű is a sors mégis léteznek fontos eszmék amikért érdemes harcolni például:  tisztelet, becsület, hűség és szerelem.
Megmutatja, hogy a remény csak akkor hagy el minket, ha engedjük neki.
Mindenki még a jó emberek is követhetnek el hibákat, olyanokat is melyek mélyen megsebzik őket, de ne adjuk fel a harcot bármilyen erős is az ellenfél.
A sok tragédia egészen az ember lelkéig hatol, a sorozat szívszagató pillanatok sokaságával rendelkezik ami megfogja mind az ember lelkét és testét.

Elgondolkodtató, hogy pár 100, esetleg  1000 év múlva vajon mi is itt kötnénk ki?
Ugyanilyen helyzetben?

Értékelő: 10/10

Online: /katt a linkre/


2 évad feliratos

3 évad feliratos

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

SUBSCRIBE